Viza de Turist in Canada (Tourist Visa in Canada)

Viza de turist sau rezidenta temporara, asa cum apare pe site-ul ambasadei Canadei in Romania, are avantajele si dezavantajele ei in diferite situatii. Am sa mentionez pe scurt care sunt acestea in situatia mea.

Ca sa intelegeti mai bine despre ce este vorba am sa descriu in cateva cuvinte situatia mea.

M-am indragostit de un cetatean Canadian. Pentru ca am vrut sa vedem daca suntem ok impreuna si sa nu risc sa fiu prinsa in Canada in cazul in care lucrurile nu merg bine, am ales sa iau viza de turist, ceea ce inseamna ca am voie sa raman in Canada doar 6 luni . Pentru ca lucrurile au mers minunat, am fost ceruta de sotie si ne-am casatorit cateva luni mai tarziu. Asadar, statusul meu este -casatorita cu un cetatean canadian-.  Asta nu schimba cu nimic viza din  pasaport.  Drept urmare, va trebui sa parasesc Canada la fiecare 6 luni.

Exista multe metode de a aplica pentru rezidenta permanenta(PR) insa acum ca suntem casatorita, noi am ales sa aplicam pentru "spousal sponsorship" din Canada. Exista posibilitatea de a aplica pentru "spousal sponsorship" si din afara Canadei dar noi nu putem sa stam despartiti asa de mult timp( aproape un an).

Viza de turist in cazul acesta este valida pentru 6 luni insa odata ce ai aplicat dosarul pentru alt tip de rezidenta poti sa ceri o extensie a vizei, pana cand primesti rezidenta sau permisiunea de a lucra.

Viza de turist nu iti ofera dreptul a lucra in Canada, de a primi bani sau de a face afaceri. Pe scurt, a lucra este ilegal atata timp cat esti aici cu o viza de turist.

Viza de turist iti ofera posibilitatea de a conduce un autoturism timp de 120 de zile de la intrarea in  tara, si doar atat. In acest caz autoritatile in cauza trebuie anuntate. Carnetul de conducere nu este recunoscut aici, iar rezidentii permanenti trebuie sa treaca examenele de condus din nou.

Pe de-o alta parte, viza de turist iti ofera posibilitatea de iesi din tara, si deci, de a calatori mai des. Sincera sa fiu, nu cred este atat de placut sa calatoresti la fiecare 6 luni pentru ca trebuie. Devine costisitor dupa o vreme.

Viza de turist este minunata, atata timp cat esti un turist. Desi este destul de greu acum, nu imi pare rau ca am ales rezidenta temporara pentru ca nu mi-ar fi placut sa fiu blocata intr-un loc unde nu cunosc pe nimeni.

Sper ca va sunt de folos aceste mici povestioare, iara daca aveti intrebari, contactati-ma .