Sentimente din Timpul Emigrarii in Canada. ( Feelings during the Immigration Process in Canada)

Cred ca este important sa stiti si cu ce sentimente va puteti lovi in drumul spre rezidenta sau cetatenia canadiana.

Procesul nu este simplu deloc. Pe langa faptul ca probabil o sa te simti singur/a sunt o groaza de alti factori care te vor stresa la maxim. Trebuie sa iti reamintesti constant pentru ce esti aici si iti promit ca in final totul o sa merite!

Acesta este un articol pe care l-am scris acum 5 ani, cand m-am mutat in PEI.


4 am.

Nu mai am somn… Cei drept asta seara m-am bagat in pat la 9 pm. Am vrut ca sa dorm pana a doua zi si sa las sentimentul asta sa treaca pe langa mine.

Din pacate, din cand in cand mai apare sentimentul neputintei si ma face sa ma simt mica, mica, mica de tot.

Presupun ca este cauzat de lipsa interactiunii cu alti oameni.  Asta este o problema aici unde stau ei,in PEI. Orasul este mic, oameni putini si diferiti. Este foarte greu sa iti faci un prieten, mai ales pentru ca nu prea ies.

Nu am carnet de conducere valabil aici, iar asta este unul dintre cele mai mari impedimente. Pe langa asta, vremea nu ma invita mereu la o iesire in aer liber. Nu cand zapada este de 3m in fata casei iar temperatura este de -10 de grade Celsius.

Asta este partea urata a sederii aici, lipsa interactiunii sociale, iar cateodata vremea. Apropo de vreme, astazi a fost o zi cu soare si m-am bucurat de ea la maxim.

Intr-o mare parte,  cred ca sentimentul asta este cauzat de stresul cautarii informatiilor pentru dosar, pregatirii lui, dar si de temerea ca nu voi fi gata in timp, iar lucrurile se vor complica.

Meah, dar important este ca acum stiu cum sa trec peste si sa merg mai departe. Diferenta dintre depresie si ambitie o face pasul urmator, si anume, zambeste si spuneti ca totul este ok, maine o sa rezolvi inca o parte din puzzle, iar ziua urmatoare inca o parte, pana cand vei avea imaginea completa.

In curand voi scrie despre mici lucruri pe care trebuie sa le faci la Ambasada. Este vorba despre lucruri pe care nu le stiam, dar as fi vrut sa le stiu.